Karkówka pieczona z kurczakiem

Karkówka pieczona z kurczakiem
Karkówka pieczona z kurczakiem
1 kg karkówki,
filet kurczaka – 300g,
do smaku: sól, pieprz, 2 łyżki musztarda,
3-4 łyżki majonezu,
czosnek.

Mięsa myjemy.
Filet kurczaka kroimy na długie paski, obsypujemy solą i przyprawą.
Następnie karkowkę kroimy ostrym nożem lecz nie do końca.
DSC_0059
Mięso obsmarować na zewnątrz i wśród stron sosem z musztardy, soli, pieprzu i majonezu.
Pomiędzy kawałkami mięsa wkładamy paski kurczaka i czosnek,
Karkówka pieczona z kurczakiem
zawijamy mięso w roladę i obwiązujemy sznurkiem. Mięso trzymamy około 2-4 godzin w lodówce.

Karkówka pieczona z kurczakiem
Przed pieczeniem ułożyłam na blasze. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 st.C 1 godzinę. Na ostatnie 20 minut odkryć, żeby pieczeń jeszcze się zrumieniła.
Karkówka pieczona z kurczakiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>