Pyszne pieczone podudzia kurczaka w sosie karmelowym

pieczone podudzia kurczaka
pieczone podudzia kurczaka

Składniki:
podudzi z kurczaka – 1kg,
1 łyżka cukru,
1 łyżka soli,
1 szklanka gorącej wody,
3 ząbki czosnku.

Części kurczaka umyć.
W rondelku z cukru i soli zrobić karmel. Wodę dolewamy wcześniej przygotowany karmel.
DSC_0005
Do naczynia żaroodpornego wkładamy kurczaka,
pieczone podudzia kurczaka
dodać posiekany drobno czosnek, polewamy wszystko utworzonym karmelem.
Pieczemy przez 40-50 minut w 190-200 stopniach C aż będą rumiane.
pieczone podudzia kurczaka
Smacznego!

podudzia kurczaka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>