Ryba pod pierzyną z sera i sezamu

Ryba pod pierzyną z sera i sezamu z funchezą
Ryba pod pierzyną z sera i sezamu z funchezą

Ryba pod pierzyną z sera i sezamu

Filety rybne,
30 g masła,
50 g sera,
sól, pieprz,
bułka tarta,
sezam – 2 łyżkil,
koper.

Ser żółty ścieramy na grubych oczkach, dodać bułkę tarta, pokrojony koper, sezam,  wymieszać.
DSC_0093
Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem wkładamy na spod filety rybne, posypać pieprzem, sola. A na wierzch wkładamy  panierkę.
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.
Ryba pod pierzyną z sera i sezamu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>