Serniczki ze śmietaną

Serniczki ze śmietanąSerniczki ze śmietaną
twaróg 400 g,
2 jajka,
50 g mąki pszennej,
2 łyżki cukru na serniczki,
100 g cukru na sos,
50 g masła,
500 g gęstej śmietany,
mak – 50 g,
rodzynki.

Twaróg wyrabiamy widelcem, dodajemy cukier, jajka, mąkę, i rodzynki, mieszamy i wyrabiamy masę. Formujemy kuleczkę, obtaczać w mące, troszkę rozpłaszczamy. Smażyć na patelni, na roztopionym oleju.
Szklankę wody należy zagotować, wsypać mak i gotować ok 15 minut. Dodajemy do maku masło, cukier i śmietanę, mieszamy.
W naczyniu żaroodpornym układamy Serniczki, potem sos.
Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.
Serniczki ze śmietaną
Przepyszne!
Serniczki ze śmietaną

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>