Placki z bryndzą

Placki z bryndzą
Placki z bryndzą

2 jajka,
3 łyżki mąki,
100-150 g bryndzy,
1 spory pęczek szczypiorku,
pietruszka,
świeżo mielony pieprz.

Szczypiorek  i pietruszkę umyć i posiekać, smażyć na patelni, na oleju przez 2-3 min, wystudzić.
Bryndzę zetrzeć na tarce,  dodać szczypiorek  i pietruszkę, pieprz. Jajka ubijamy, dodajemy mąkę. Jeśli ciasto jest za rzadkie, dosypujemy mąkę. Dokładnie mieszamy i na rozgrzanym tłuszczu smażymy okrągłe placuszki z obu stron na rumiano.
Placki z bryndzą
Aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, odkładać na papierowy ręcznik.
Podawać z kwaśną śmietaną .
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>