Przepis na bezy

Przepis na bezy
Składniki:

  • 4 białka,
  • 200g cukru,
  • szczypta soli.


Białka muszą zostać dokładnie oddzielone od żółtek.  Białka ubić ze szczyptą soli, dodać stopniowo cukier, ubiwać  10min. Na koniec piana powinna być bardzo sztywna, gęsta i błyszcząca.
DSC_0006
Gdy białka będę dobrze ubite i cukier się rozpuści, przełożyć masę do szprycy z ozdobną końcówką  i nakładać porcje bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 105-110°C przez 1 godzinę, większe należy piec dłużej.
Przepis na bezy

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>