Panna cotta z kaszy manny

Panna cotta z kaszy manny
Panna cotta z kaszy manny

0,5 l mleka,
5 łyżek kaszy manny,
1/4 szklanki cukru,
2 łyżki kakao.

Do chłodnego mleka dodać cukier, wsypać kaszę i zagotować, gotować prez 5 minut, cały czas mieszając, by się nie przypaliła . Wyłozyć do niskich pucharków lub foremek (na duże muffiny) i studzimy. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Wysypać na talerzyki, polać  sosem, posypać wiórkami czekolady.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>