Smażone gołąbki z serem

Smażone gołąbki z serem
Smażone gołąbki z serem

Smażone gołąbki z serem

1/2 glowki kapusty,
2 jajka,
200-250g żołtego sera,
cebulka zielona,
pieprz, zmielona kolendra,
bułka tarta.

Kapustę podzieloną na liście gotujemy w osolonej wodzie przez 5-7 minut (aby zmiękła) i odstawiamy do przestygnięcia. Rozebrać kapustę z liści, odciąć delikatnie zgrubienia z każdego liścia. Wybierz najładniejsze i największe liście.
Kawałek sera nałożyć na środek każdego liścia kapusty i zawinąć jak gołąbki.
Smażone gołąbki z serem
Na głębokim talerzu rozkłócić jaja, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekane cebulę.
DSC_0004
Na drugi talerz wysypać bułkę tarta.
Gołąbki najpierw obtoczyć w jajkach, następnie w bułce tartej. Rozgrzać olej na patelni i smażyć z obu stron na rumiano.
Smażone gołąbki z serem
Smażone gołąbki z serem
Podawać ze śmietaną.
Smażone gołąbki z serem
Smażone gołąbki z serem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>