Ciastka francuskie z jabłkami

Ciastka francuskie z jabłkami
Ciastka francuskie z jabłkami

Ciastka proste i bardzo szybkie w wykonaniu  z  ciasta francuskiego.
Ciastka francuskie z jabłkami

1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego,
2 jabłka,
cukier – 4 łyżki,
1 żółtko.

Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z cukrem. Rozwijamy ciasto francuskie i kroimy na kwadraty.
Jedną część poprzecinać rolką tnącą do ciasta francuskiego.
DSC_0054
Na  kwadracie ułóż na środku nadzienie, brzegi posmaruj roztrzepanym jajkiem i przykryj drugim kawałkiem ciasta. Sklej brzegi.
Gotowe ciasteczka smarujemy roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15-20 minut w 180, 200 stopniach do zezłocenia wierzchu.
Ciastka francuskie z jabłkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>