Kotlety mielone z pieczarkami Ośnieżone Szczyty

Kotlety mielone z pieczarkami Kotlety mielone z pieczarkami
1 kg mielonego mięsa wieprzowego,
2 jajka,
2 ząbki czosnku,
4 łyżki tartej bułki,
300 g grzybów (pieczarki),
sól, pieprz,
olej,
majonez,
2 cebuli,
ser żółty,
garść bułki tartej lub sezam do obtoczenia.
Kotlety mielone z pieczarkami Kotlety mielone z pieczarkami
Do mięsa mielonego dodać jajka, pokrojoną w kostkę 1 cebulę, garść bułki tartej, wyciśnięty lub posiekany czosnek, sól i pieprz. Dobrze wymieszać, uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej lub w sezamie.
Cebule posiekać i podsmażyć na oleju, dodać pokrojone grzyby, popieprzyć i posolić, smażymy aż cały płyn odparuje i grzyby zaczną się rumienić.
Łyżką tworzymy zagłębienie w którym umieszczamy smażone grzyby, wierzch posypujemy startym żółtym serem, potem majonez. Układamy kotlety na wysmarowaną tłuszczem blasze. Pieczemy 40 min. w 180 stopniach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>