Pieczone jabłka nadziewane twarożkiem z rodzynkami

Pieczone jabłka nadziewane twarożkiem z rodzinkami
Pieczone jabłka nadziewane twarożkiem z rodzinkami
5 jabłek,
500 g twarogu,
rodzynki,
4 łyżki cukru,
1 jajko,
wiórki czekoladowe: 30 gramów.

Jabłka myjemy i odcinamy górę, wydrążyłam ze środka gniazda z nasionami.
Przygotowujemy masę: jajko ucieramy z cukrem, dodajemy twaróg oraz rodzynki.
Wydrążone jabłka napełniamy masą i pieczemy w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Po ostudzeniu posypać wiórkami czekolady.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>