Kapusta z ciecierzycą

Kapusta z ciecierzycą
Kapusta z ciecierzycą

300 g ciecierzycy,
300 g kapusty,
2 cebule,
olej,
natka pietruszki,
sól, pieprz.

Ciecierzycę  namoczyć na noc i ugotować ją następnego dnia  przez godzinę  do miękkości ziaren.
Pokroić cebulę i podsmażyć na patelni na oleje. Pokroić  białą kapustę i dodać do cebulę , podsmażyć, dodać do smaku sól i pieprz. Wymieszać  kapustę z ciecierzycą, udekorować natką pietruszki, czosnkiem.
Smacznego !
Kapusta z ciecierzycą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>