Rybą smażona pod pierzynką z ziemniaków

Rybą smażona pod pierzynką z ziemniaków
Rybą smażona pod pierzynką z ziemniaków
4 filety ryby (na przykład z tilapii),
4 ziemniaki,
mąka do obtaczania,
1 jajko,
po szczypcie soli i pieprzu,
olej dla smażenia.

Rybę myjemy i osuszamy, oprószamy solą i pieprzem, po czym opanierowamy w mące.
Rybą smażona pod pierzynką z ziemniaków
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce, dodać jajko i trochę mąki. Oblepić rybę ziemniaczaną masą. Na patelni rozgrzać olej i ułożyć filety. Smażyć przez 10-15 minut z dwóch stron.
Rybą smażona pod pierzynką z ziemniaków
Rybą smażona pod pierzynką z ziemniaków

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>