Zapiekanka z mięsa mielonego pod pierzynką z warzyw

Zapiekanka z mięsa mielonego pod pierzynka z warzyw
Zapiekanka z mięsa mielonego pod pierzynka z warzyw
1 kg mięsa mielonego,
300 g sera żółtego,
puszka groszku,
2 kiszone ogórki,
3 średnich ziemniaka,
1 cebula,
1 jabłko,
1 marchew,
1 jajko,
śmietana lub majonez – 4 łyżki,
sol, pieprz.

Warzywa pokroić w kostkę, dodać groszek i majonez, jajko, doprawić sola, pieprzem i dokładnie mieszamy.
Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem wkładamy na spod mięso, albo wkładamy mięso na papier do pieczenia.
Zapiekanka z mięsa mielonego pod pierzynka z warzyw
Na to układamy warzywa, wierzch posypujemy startym żółtym serem. Piec na początku pod folą w temperaturze 180 st. C przez ok. 30 minut, potem zdjąć folię i piec jeszcze 10 minut.
DSC_0367

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>