Pieczarki marynowane po koreańsku

Pieczarki marynowane
1 kg małych pieczarek,
czosnek – 9 ząbki,
kolendra mielona – 1 łyżeczka,
sezam – 30g,
3 łyżki sojowego sosu,
1/2 szklanki oleju,
ocet 3% – 6 łyżek,
6 lisków laurowych,
ziele angielskie, gorczyca, pieprz czarny ziarnisty.

Pieczarki umyć dwukrotnie i gotować 15 minut. Na suchej patelni zrumieniam lekko sezam.
Do głębokiej patelni dodać wszystkie składniki, przykryć i umieścić na średnim ogniu. Dodać sezam i pieczarki i gotować przez 5 minut. Przesunąć do słoika i przechowywać w lodówce przez 12 godziny.
Pieczarki marynowane

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>