Roladki schabowe z pieczarkami

Roladki schabowe z pieczarkami

DSC_0080
Kotlety schabowe -10 szt,
sól, pieprz,
pieczarki świeże  – 200 g,
2 jajka,
1 cebula,
czosnek 2 ząbki,
pietruszka,
ser żółty – 50 g,
tarta bułka,
olej od smażenia,
śmietana 200 g.

Mięso pokroić, kotlety rozbić, posypać pieprzem, sola.
Grzyby oczyścić umyć, pokroić na cienkie plasterki.
Cebule i czosnek posiekać i podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać pokrojone grzyby, popieprzyć i posolić,  smażymy aż cały płyn odparuje i grzyby zaczną się rumienić, dodać starty ser.
DSC_0010
Do rozbełtanych w miseczce jajek dodajemy posiekaną pietruszkę, sól, pieprz i dodać do pieczarek. Podsmażyć omlet.
DSC_0011
Nakładamy kawałek omletu na kotlety , zwijamy, jak roladę, które trzeba spiąć wykałaczkami.
Roladki schabowe z pieczarkami
Roladki schabowe z pieczarkami
Obtoczyć w bułce tartej i podsmażyć na patelnie.
Roladki schabowe z pieczarkami
Usunąć wykałaczki, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą i  śmietanę, dołożyć resztę grzybów, dosolić jeśli mało słone.
Roladki schabowe z pieczarkami
Mięso wstawiłam pod przykryciem do piekarnika w temp. 180 stopni C. przez 40-45 minut.
Roladki schabowe z pieczarkamiRoladki schabowe z pieczarkamiRoladki schabowe z pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>