Pizza z makrelą z puszki

Pizza z makrelą z puszki
Ciasto:
300g mąki,
200ml ciepłej wody,
10g świeżych drożdży lub 0,5 łyżeczki,
1 łyżka masła,
1 łyżeczka soli,
2 łyżeczki cukru.
Dodatki:
ketchup,
200g sera żółtego,
1 puszka makreli w oleju,
1 cebula,
2 jajka.

Drożdże rozpuścić w pół szklanki letniej wody. Mąkę przesypać do miski, wlać drożdże, dodać łyżeczką soli, masło i dokładnie wymieszać. Wyrobione ciasto pozostawić do wyrośnięcie około 1 godz.
Pokroić cebule i smażyć na oleju do lekkiego zbrązowienia. Jajka pokroić w kostkę i smażyć z cebulą.
DSC_0017
Przygotować blachę do piekarnika, posmarować blachę olejem i przełożyć ciasto.
Posmarować ciasto ketchupem, układamy pokrojoną makrelę z puszki,
DSC_0018
następnie smażone cebule z jajkiem,
DSC_0019
dodać zioła, sól i pieprz, starty na tartce żółty ser.
DSC_0020
Wstawić pizzę do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni na 15 – 20 minut.
Pizza z makrelą z puszki
Smacznego!
Pizza z makrelą z puszki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>