Croissanty z ciasta francuskiego z jabłkami i Spritem

Croissanty z ciasta francuskiego z jabłkami
500 g ciasta francuskiego,
1 duże jabłko,
cynamon,
cukier – 150g,
200g masła,
Sprite – 1 puszka 330 ml.

Jabłka obrać, pokroić na niewielkie kawałki.
Ciasto rozwałkować i pokroić na trójkąty albo paski, na każdy nałożyć kawałek jabłka, zawinąć croissanty. Ułożyć na głębokiej blaszce.

DSC_0028
W garnku na średnim ogniu rozpuścić masło, wsypać cukier i często mieszać, aż cukier się rozpuści. Polać masłem croissanty.
Potem croissanty polać Spritem i dodać cynamon.
Wstawić do piekarnika ustawionego na 180-200 stopni C na 30 minut.

Croissanty z ciasta francuskiego
Croissanty z ciasta francuskiego z jabłkami
Croissanty z ciasta francuskiego z jabłkami
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>