Marchew po koreańsku

Surówka z marchewki jest pyszna, ostra.
Marchew po koreańsku
Marchew – 0,5kg,
1 cebula,
olej – 50g,
czosnek – 4 ząbki,
papryka słodka, papryka ostra, pieprz czarny, kolendra mielona,
sól – 1 łyżeczka,
cukier – 1 łyżka,
ocet 3% – 3 lyżki.

marchew2
Marchew po koreańsku
tarka do marchewki po koreańsku
tarka do marchewki po koreańsku

Marchew obrać i zetrzeć na tarce w długie „spagetti”. Z braku „oryginalnej tarki” tarłam marchewkę „wzdłuż” na tarce takiej jak trę buraki.

Pokroić cebule i smażyć na oleju do lekkiego zbrązowienia. Cebulę wyrzucić do marchewki.
marchew3
Dodać do octu cukier, sól, przyprawy i zalać marchewkę.
marchew4
Dodać sprasowany czosnek i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku, można dodać trochę więcej octu, lub soli. W przykrytej misce wstawić na 3 godziny do lodówki.
Smacznego!
Marchew po koreańsku
Marchew po koreańsku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>