Pieczarki marynowane po wenezuelski

Przepis pieczarki marynowane po wenezuelski
DSC_0018+2Smaczna przystawka. Grzyby są pyszne, chrupiące.
drobniutkie pieczarki – idealne do marynowania 1kg
3 liści laurowych,
2-3 ząbki czosnku,
pieprz czarny ziarnisty,
2 łyżeczki kolendry.

Zalewa
150 ml oleju,
130 ml octu 7%,
2 łyżeczki soli,
2 łyżeczki cukru.

DSC_0006+1 Umyć grzyby. Jeśli są duże, pokroić na połówki lub ćwiartki. Czosnek pokroić w paski . W głębokiej patelni dodać wszystkie składniki, przykryć i umieścić na średnim ogniu. Po zagotowaniu, zmniejsz ogień i gotować przez 5 minut. Przesunąć do słoika i przechowywać w lodówce przez 4 godziny.
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>