Schab pieczony ze śliwkami (karkówka pieczona ze śliwkami)

Schab pieczony ze śliwkami (karkówka pieczona ze śliwkami)
karkówka pieczona ze śliwkami

 

Aromatyczny schab nadziany śliwkami.
1,5 kg schabu wieprzowego bez kości (lepej karkówka),
200g śliwek suszonych bez pestek,
do smaku: sól, pieprz, 2 łyżki musztarda,
3-4 łyżki majonezu.

Schab pieczony ze śliwkami
Schab pieczony ze śliwkami
Schab pieczony ze śliwkami
karkówka pieczona ze śliwkami

Mięso obsmarować na zewnątrz i wśród stron sosem z musztardy, soli, pieprzu i majonezu. Następnie kroimy ostrym nożem ale nie do końca, powstaje kieszeń, w którą wpycham śliwki suszone.
Zawinęłam w folię spożywczą i odłożyłam do lodówki na noc.
Przed pieczeniem ułożyłam na blasze. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 st.C 1 godzinę. Na ostatnie 20 minut odkryć, żeby pieczeń jeszcze się zrumieniła.
Schab pieczony ze śliwkami  Schab pieczony ze śliwkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>