Kotlety z kurczaka z serem „Bomba”

kotlety z kurczaka
Kotlety z kurczaka z serem "Bomba"
600-700 gramów filetów drobiowych,
1 namoczona w mleku i odciśnięta kajzerka,
1 średnia cebula,
sól, pieprz,
8-10 kawałków żółtego sera i masła (kostka wielkości 1×1 cm),
koperek, czosnek,
bułka tarta do panierowania,
olej.

Filety zmielić w maszynce do mięsa razem z odciśniętą bułeczką i cebulą. Doprawić solą, pieprzem, czubricą. Formować kotleciki – wkładając w każdy nadzienie: kawałek żółtego sera i kawałek masła, koperek, czosnek. Formować niewielkie kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu pod przykryciem, na złoto z obu stron. Zmniejszyć ogień, dodać trochę wody i dodusić kotlety.

Smacznego!

kotlety
Kotlety z kurczaka z serem "Bomba"

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>