Sałatka z kalmarów z pieczarkami

Sałatka z kalmarów z pieczarkami

500g kalmarów,
300g pieczarek,
1 cebula,
100g sera żółtego,
70g orzechów włoskih,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki oleju,
2 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku.

Kalmary pokroić na pierścienie, gotować w patelni przez 2 minuty.
Cebulę posiekać i dodać do kalmarów, dodać olej, podsmażyć.
DSC_0017

Pieczarki też podsmażyć na oleju.
DSC_0030

Ser zetrzeć, czosnek posiekać.
DSC_0033

DSC_0032

Wszystkie składniki wymieszać, na końcu wsypać starte lub drobno pokrojone orzechy,
majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

DSC_0031

Smacznego!
DSC_0037

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>