Mięso po francusku

mieso-fr--6
Mięso wieprzowe bez kości (schab) 1 kg – 10-12 plastrów schabu,
pieczarki – 0,5 kg,
cebula – 4 szt,
żółty ser- 300 gr,
majonez – 150g,
sól, pieprz.

Mięso rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem i przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania.
mieso-fr--1
Cebule obieramy i kroimy w piórka, a następnie dodajemy do mięsa.
mieso-fr--2
Pieczarki kroimy drobno i podsmażamy na maśle, wkładamy do naczynia.
mieso-fr--3
Polewamy równo majonezem i posypiamy startym serem.
mieso-fr--4
Przykrywamy folią i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni około godzinę.
mieso-fr--5
Przed wyjęciem można zdjąć pokrywkę, żeby zrumienić żółty ser.
Podawać na gorąco.
mieso-fr--6
Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>